PÓTOLOM MULASZTÁSOM

A múltkorában közzé tettem képeket a saját készítésű lámpámról de elmulasztottam megmutatni, hogy valójában hogyan is készült. 
No most megmutatom azokat a lépéseket, amit dokumentáltam. 

 

 Először a méretre szabott deszkákat természetesen lecsiszoltam, portalanítottam – ezt unásig fogom még ismételni, de sajnos ezt nem lehet kispórolni ha szép végeredményt szeretnénk. Aztán a kívánt színű lazúrral lekentem. Én azt a sötét diót kentem rá, amivel a lépcsőt is kentem, mivel a lépcsőhöz készült a lámpa.

 

 

Megvártam míg megszáradt és finom csiszolóval még egyszer átcsiszoltam. 
 
Maszkoló szalaggal egy szakaszt “lekerítettem” én a lámpa felső  részre terveztem ezt, és bronz akril festékkel lefestettem. 
 
Mikor ez megszáradt, akkor levettem a maszkoló szalagot, és arany színű akril festékkel íveket, festettem rá. Ez persze lehet bármi, amit úgy gondoltok, hogy nektek teszik.

 

Legvégül fehér színű akril alapú struktúr pasztával  az ívek mentén csak nyomtam rá egy -egy csíkot, mintha fogrémmel csináltam volna.

 

 

 
A struktúr pasztának az a lényege, hogy olyan marad az alakja száradás után, is, amilyennek elkészítjük. Én úgy hagytam, ahogy a tubusból kijött. Ez ad egy kis plasztikusságot a felületnek. 
 
Végül mikor minden megszáradt, akkor a kicsire vágott deszkákat a tetejére csavarozta, átfúrtam a vezetéknek egy lyukat, hogy alul mikor felszereljük rá a lámpát a villanyvezetékhez lehessen kötni. 
 
Valójában nem nagy költségvetéssel készülő dekorációs eleme a lakásnak, de mégis nagyon hangsúlyos dísze lehet. 
Fontos, hogy a színeket jól válasszuk meg, az egy helyen alkalmazott színek harmóniában legyenek egymással, és az elkészült alkotás harmonizáljon azzal a helyiséggel ahová ki akarjuk rakni. 
 
Ennyi amit elmulasztottam a lámpával kapcsolatban. Remélem sikerült alkotó kedvet csinálni, és lesznek hasonló alkotások szerte az országban. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük