EGY UDVAR CSALÁD-BARÁTOSÍTÁSA

Sziasztok!

A napokban újrahasznosításról írtam bejegyzéseket, és arra gondoltam, hogy megmutatom nektek, hogy én hogyan valósítottam meg azok közül az ötletek közül néhányat.
Van egy kedves kis családbarát nyaraló Balatonszemesen, aminek az udvarát kellett család-barátosítani, kb. nulla forintból. Na jó attól kicsit több volt a ráfordítás, de annak viszont töredéke, ha mindent készen vettem volna.
Kezdjük az ülőkékkel.
Kell egy ismerős gumis, aki örül ha megszabadítjuk néhány használt autógumitól.

 
Először összecsavaroztam a gumikat, hogy nem boruljanak szét. 
Aztán lefestettem őket mindegyik ülőkét más színűre, hogy igazodjanak a nyugágyak színeihez. 
A festéshez vizes bázisú zománc festéket választottam, hogy az erős oldószer ne bontsa meg a gumit. Minimum két rétegben le kell festeni, és sok festéket “eszik” a folyamat, mert befolyik a festék a redőkbe.

Vidám színűek lettek.

 
 
 
 
 
 
                                             
 
Itt már látszik, hogy az ülőkék színe igazodik a nyugágyakhoz.
 

Aztán OSB lapból készült rá tető, amit szintén rácsavaroztam, és a gumival megegyező színűre festettem. Erre kerül színes párna, hogy kényelmes legyen. 
Körbe raktam a szalonna sütőn, így kész a sütögetős hely.

De itt nem állt meg a munka. Volt még egy pár autógumi, ami felhasználásra várt. Mi más készülhetett belőle, mint játék a gyerekeknek.
a folyamatot nem rögzítettem, de a végeredmény magáért beszél. a festésnél itt használtam maszkoló szalagot a csíkos gumihoz, próbálkoztam pöttyössel is, de azt nagyon nehéz, mert befut a festék a redőkbe.

A hinták alá kb 30 cm vastagon homokot terítettünk, hogy ne legyen kemény a talaj. A csavarok és anyák amiket használtunk, meg a kötelek körülbelül 2000 forintba kerültek. Szóval nem nagy költség, és igazán vidám hellyé tehetjük az udvarunkat.

“Nekem a Balaton a Riviéra” szól a dal, de azért valljuk be őszintén, hogy aki nem 25 éves, vagy annál fiatalabb, annak a Balatonról még a Zimmer Ferik időszaka jut eszébe. Retró házak, retró bodegák. Hát ebből itt sincs hiány, és a “pakoljunk be mindent télire”állapot is elég ijesztően hat tavasszal.

Innen indul a másik kis epizódja a családbarátosításnak.

Láthatok a képen szürke műanyag kárpitos székeket. Ez tipikus felnőttnek kicsi, gyereknek nagy szék, de jó stabil, pedig több mint 30 éves. Kidobni nem akartam, de ebben a formában megtartani sem.
Szóval kipakoltam mindent és körülnéztem, mit is tegyek, hogy hangulatos legyen

 Először is lefestettem az oldalfalakat, hogy frissebb, tisztább legyen. Az egyik oldalfalra felraktam egy falpanelt, ami csempe hatású, konyhapult fölé alkalmazható.
Egy kis polcba lukat vágtam és a polcot gyerek derék magasságba felraktam a falra. 
Ez egy konyha pult lesz.

Közben a székre is meg lett az ötlet. Levágtam a lábaikból annyit, hogy gyerek szék magasságú legyen. Kiszedtem az ülőke részt, és elő az ecseteket. A színes festékkel, amit a gumihoz vettem, lekentem a székeket is. 


 Az ülőkéket vidám színes mintás viaszos vászonnal húztam be, és a kis asztalra is jutott belőle. Így meg lett a baba étkező.

 

 Na de hol is készül a homoktorta, a sárfőzelékkel?
Először is komfortosítani  kell a helyet. És mi lehetne alkalmasabb egy retró bodegában erre, mit a henger minta?

Nem régen vettem a vaterán egy festő henger készletet. Nagyon örültem, hogy sikerült hozzá jutnom ilyen hengerekhez. Persze azt hittem, hogy ez egy egyszerű művelet. Tévedtem.


Na de nem nagy baj, ha nem tökéletes, mégiscsak konyhásabb lett a hangulata

 

 Zománcos tál a lukba- mint mosogató tálca, néhány színes konyhai eszköz fali sínre akasztva, pöttyös zománcos edények, és meg is van a konyha.


 A játékokat egy lefestett gyümölcsös ládikába tettük. Így rendben is tarthatóak.

Hát így történt egy nyaraló család-barátosítása. Vannak még ötleteim a jövő nyári szezonra is, de azt majd akkor, ha meg is valósul.

Egy hozzászólás “EGY UDVAR CSALÁD-BARÁTOSÍTÁSA” bejegyzéshez

  1. Szia! Szeretném megkérdezni, hogy milyen festékkel festetted be a használt gumikat? Én zománcfestékről hallottam, meg van állítólag gumifesték, de az nem tűnik olcsónak. Köszönöm a választ! Nagyon jók lettek amiket készítettél! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük