Step by step

Az utolsó- igen régi- bejegyzésben néhány kérdést felvázoltam, hogy mik is merültek fel már az első pillanatban. Ahhoz, hogy minden összeálljon, mégiscsak azt kellett először tisztázni, hogy mi legyen a funkciókkal. 

Mivel kicsi a lakás nagyon sok lehetőség nincs, de azért hozzuk ki belőle amit csak lehet. Mindahhoz azonban hogy ezt el lehessen dönteni, több mindent is tisztázni kellett, így például azt, hogy a nagy szobában lévő galéria maradhat -e, megfelelő -e a szerkezete? 
A másik kérdés, amiben nagyon hamar kellett döntenünk, a gépészet, és azon belül is a fűtési  rendszer. Mint írtam, a gázfűtés korszerűsítése némi nehézségbe ütközött, így maradt a villamos fűtés. De azt gondoltuk ha már a fűtés villamos energiával működik, akkor nagyobb a mozgásterünk ami a konyha áthelyezését illeti. Mert akkor nem maradunk a gáztűzhelynél, hanem legyen villanytűzhely és akkor viszont változhatnak a helyiségek funkciói. De persze ez sem olyan egyértelmű, mert mielőtt még ezt a döntést véglegesítettük volna, természetesen egyeztetnünk kellett az áramszolgáltatóval, hogy a villamosenergia igényünket ki tudják -e szolgálni, és ha igen akkor milyen formában. Na ez volt az a pont, ahol a kálvária elkezdődött. Őszintén szólva, amikor másoktól hallottam ehhez hasonló sztorit, arra gondoltam magamban hogy az azért mégsem biztos hogy túlzásoktól mentes a sztori. Most már bizton állíthatom: de igen. Nem kell túlozni, a közműszolgáltatók tényleg kényük kedvük szerint teszik velünk amihez éppen kedvük van, és túl sok választási lehetőségünk nem marad, mint szépen elkullogni és várni egy szebb napot. 
Tehát amikor ez a kérdés felmerült, akkor kb. október volt. Ma már március vége van, és még mindig nem zárult le az ügy, úgyhogy ezt a témát fogom még feszegetni, és én mondom elolvasni is érdemes, mert tanulni lehet belőle. 
Szóval jöttek a kérdések szépen sorba, amelyeken lépésről lépésre kellett túljutni: 
Mi legyen a galériával? 
Mi legyen a funkciókkal? 
Mi legyen a nyílászárókkal? 
Mit bontsunk, mi maradjon?
Legyen -e új galéria?
 
Most megmutatom az eredeti alaprajzot, ez volt a kiindulási pont. A többit a folytatásban…..
 
 
 

Egy hozzászólás “Step by step” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük