Rázzuk a rongyot!

A belső tér  egyik ékszere a textil. Legyen az függöny, drapéria, díszpárna, szőnyeg.  A választott anyag mintája, színe struktúrája meghatározza a teljes enteriőrt. 

Erre a stílusra jellemző a föld színei és az enyhén élénk színek.

Textíliákban inkább a len, a vászon, és itt még elő szeretettel használják a tarkás, tehén mintás állat bőröket. Természetesen használják a sima bőrt is ugyanezeken a felületeken. Általában  nem használnak függönyözést szabadon hagyva a hatalmas ablakfelületeket, utat engedve a beáramló fénynek.

A nagy felületen megjelenő természetes anyagú és natúr semleges színű textilek mellett kisebb felületen, kiegészítőkön megjelennek fényes, fémes hatású nemesebb anyagok is. Díszpárnákon, ágytakarón kisebb ülőbútoron használatos a brokát, a selyem, tükörbársony, vagy lurex szállal átszőtt fémes csillogású anyagok.

A dísztárgyak alkalmazásának nincsenek írott szabályai. Természetesen itt is elsősorban az ipari vonatkozású dísztárgyak élveznek elsőbbséget. Ilyen dísztárgyként funkcionálhat akár egy régi bicikli, motorkerékpár, extrémebb esetben egy oldtimer autókarosszéria is. Természetesen megjelenhetnek a lágyabb vonalvezetésű klasszikus dísztárgyak is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük