Zuhanyzó? Igen! De milyen?

Azt ígértem, hogy kicsit bővebben írok ma a zuhanyzókról.

Talán egyszerűbb, ha képekkel mutatom be.

Vannak amelyek teljesen egyben működő kabinok. A zuhanytálca ami lehet alacsony vagy magas, a zuhanykabin hátfala, amibe be vannak szerelve adott esetben a masszázs fúvókák és az esőztetők, a kézi zuhanyfej, és még sok kütyü, amitől akár úgy is nézhet ki egyik másik mint valami űrkapszula

image.3 image.php image2

sanimix_22_308_WPER4_001

Lehetnek egyszerű zuhanytálca- üveg fal, üvegajtó kombinációk. Itt is végtelen a lehetőségek tárháza. Lehet:

szögletes

Dolphi szogletes kabin

íves

Dolphi ives kabin

majdnem kör,

329aba981b2f46048278e2264035c8c9.p

  tolóajtós,

tolóajtó 18 0orion_ts_tv2d

nyílóajtós, (egy irányba, két irányba)

2a5a6280d077616fc9a29807f94cac64.p foto-z-ravak-profi-2011_stranka_080_obraz_00011

 

vagy falfülkében lévő üveg ajtós…

Torrenta DWJ ajto

S ha nem akarunk a zuhanytálca által adott fix mérethez igazodni, akkor lehet épített zuhany kabin, aminek az aljzata hidegburkolat- ami vagy megegyezik, vagy illeszkedik színben stílusban a fürdőszoba aljzatához. Itt a megfelelő vízelvezetésről kell gondoskodni. A padlóösszefolyóhoz lejtést kell adni az aljzatnak, hogy a víz a lefolyó irányába menjen. Ez így leírva persze kicsit gügyén hangzik, de higgyétek el, hogy ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni, mert különben meg fogtok őrülni attól, hogy egy -egy sarokban megáll a víz és szépen vízkövesedik az egész. A vízelvezetés típusának kiválasztásához nem árt ha tudjuk a kiválasztott burkoló lap méretét, és azt is jó ha tudjuk, hogy az aljzatban mennyi hely van. Van ugyanis olyan összefolyó megoldás, amihez legalább 20 cm-t tudni kell lefelé bevésni az aljzatban.

Most a műszaki paraméterek ismertetés nélkül csak néhány típus: ( A műszaki paramétereket legjobb ha épületgépész szakemberrel konzultáljátok meg.)

Pontszerű padló összefolyók: Ezt biztosan ismeritek. Ennek a használatához nem javasolt pl. a 60X90 cm-es burkolólapok használata. Ez inkább kis méretű padlóburkoló lapokkal használható megfelelően, és stílusban is inkább azokhoz passzol.

images ravak_sn501

Vonal menti összefolyók: Sokkal elegánsabb megoldás és a megjelenésben is elég nagy a választék. Van olyan is, ami burkolható, így szinte észre sem lehet venni.

dsc_9255---dlazba-zlab-dalnice- dsc_9255---dlazba-zlab-dalnice-1 floor img-showerchannel-closeup-feet_width_475_height_250 osszefoly zebraÉs a mai napra zárásként egy nagyon elegáns és szép megoldás a fal élben elhelyezett lefolyó:

img_610035_Shower_cover_chrome-plated img_shower_wall_drain_leg~1_width_475_height_250

Lehet csemegézni, válogatni kedvünkre.

 

forrás: itt itt itt itt

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük