BOUNTY KEHELY

Egy könnyű nyári desszert, ami az egzotikus gyümölcs és kókusz ízek kombinációja miatt akár karácsonyi desszert is lehet.

 

 Hozzávalók:  (8-10 személyre)

2-3 db mangó, (lehet konzerv is)

1 doboz (850 ml-es) ananász

2 étcsokoládéval bevont bounty szelet

5-600 g kókuszos joghurt

2,5 dkg cukor

500 g tejszín

2 zacskó vaníliás cukor

 

Elkészítés:

A mangót megpucoljuk, felkockázzuk, nagyon kevés vízben a cukorral puhára főzzük. (Ha konzervet használunk akkor csak le kell csöpögtetni a levétől) A puha lecsöpögtetett mangót pépesre turmixoljuk. Az ananászt nagyon apró kockákra vágjuk és beleforgatjuk a mangópürébe. Az elkészítés idejére fagyasztóba tesszük kókuszos csokit, hogy szépen lehessen fölvágni szeletekre.

Nagyobb tálban a kókuszos joghurtot simára keverjük cukorral, a tejszínt a 2 csomagvaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a joghurtba forgatjuk.

Desszertes poharakba elosztjuk az ananászos mangópürét, majd a tejszínes joghurtos krémet a tetejére tesszük. A fagyasztóból kivett csokit vékony szeletekere forgácsoljuk, és díszítjük vele a desszertünket.

 

Nagyon finom, könnyű desszert, hamar el lehet készíteni, és a nagy melegben nem kell a sütőt használni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük