Egy könnyű nyári desszert, ami az egzotikus gyümölcs és kókusz ízek kombinációja miatt akár karácsonyi desszert is lehet.
Hozzávalók: (8-10 személyre)
2-3 db mangó, (lehet konzerv is)
1 doboz (850 ml-es) ananász
2 étcsokoládéval bevont bounty szelet
5-600 g kókuszos joghurt
2,5 dkg cukor
500 g tejszín
2 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés:
A mangót megpucoljuk, felkockázzuk, nagyon kevés vízben a cukorral puhára főzzük. (Ha konzervet használunk akkor csak le kell csöpögtetni a levétől) A puha lecsöpögtetett mangót pépesre turmixoljuk. Az ananászt nagyon apró kockákra vágjuk és beleforgatjuk a mangópürébe. Az elkészítés idejére fagyasztóba tesszük kókuszos csokit, hogy szépen lehessen fölvágni szeletekre.
Nagyobb tálban a kókuszos joghurtot simára keverjük cukorral, a tejszínt a 2 csomagvaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a joghurtba forgatjuk.
Desszertes poharakba elosztjuk az ananászos mangópürét, majd a tejszínes joghurtos krémet a tetejére tesszük. A fagyasztóból kivett csokit vékony szeletekere forgácsoljuk, és díszítjük vele a desszertünket.
Nagyon finom, könnyű desszert, hamar el lehet készíteni, és a nagy melegben nem kell a sütőt használni.