JUHTÚRÓS SZTRAPACSKA

Egy barátom kedvéért osztom ezt meg most veletek.

92-sztrapacska

4 személyre:

  • 25 dkg juhtúró
  • 1 tojás
  • 1 tejföl
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • sok bors
  • só                                                                                                                                                                             
  • 30 dkg kolozsvári szalonna

 

A krumplit pépesre kell lereszelni (aprító géppel is le lehet pépesíteni) hozzá keverjük a lisztet, a tojást, a sót és a borsot. Nagy lyukú  nokedliszaggatóval forrásban lévő sós vízbe kell beleszaggatni. Bővebb  vízzel számoljatok mint egy rendes nokedlivel, különben le fog ragadni az alja.  Ha megfőtt, leszűrjük és egy nagy tálba tesszük. A kolozsvári szalonnát kockára vágjuk kiolvasztjuk a zsírját és ha nem túl zsíros, akkor a zsírjával együtt a kifőtt  sztrapacskára öntjük. A juhtúrót a tejföllel elkeverjük, majd azt is a sztrapacskához keverjük. Hőálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal és abba öntjük ezt a masszát. Kb. 20-25 perc alatt 200-220 fokon összesütjük, hogy ropogósra süljön a teteje. Tálalásnál is megszórhatjuk még szalonna kockákkal.

Jó étvágyat! (Neked is Joe!)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük