Hozzávalók: (12 db)
- 25 dkg sütőtök (nyersen lereszelve)
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 mk. gyömbér
- 1 mk. fahéj
- 1 ek tejföl
- 15 dkg darált dió (tehetünk bele egy kevés durvára vágott diót is)
- 1/2 tasak sütőpor
- 20 dkg liszt
ELKÉSZÍTÉS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
A sütőtököt meghámozom, kiszedem a magokat és lereszelem a nagy lyukú reszelőn.
Próbáltam már aprítóval is, de az nem jó!
Egy nagy tálba elkezdem kimérni a hozzávalókat. Először a lisztet, a cukrot és a többit.
A darált diót is hozzáadom, a citrom héját, és az összes többi hozzávalót. A tojást, a tejfölt, az olajat. Mindent csak beleborítok a tálba, majd elkeverem keverő kanállal kézzel. Soha nem keverem géppel. A jó muffinnak az a titka, hogy nem szabad túl keverni, sem túl sütni.
Kicsit kemény lesz a tészta, de a sütőtök sülés közben ereszt némi levet, attól lesz könnyedebb a végeredmény. Kb. 20-25 percig kell sütni 180 fokos sütőben.
Közben porcukorral és egy pár csepp citromlével mázat keverünk. Ez kerül a muffinok tetejére.
A mázat egy kanállal a kihűlt muffinok tetejére csorgatjuk, és hagyjuk, hogy kicsit elterüljön rajta.
Aztán már tálalhatjuk is. Szerettem volna fotót készíteni úgy is, hogy szépen elrendezgetem egy díszesebb tálon, de erről a családomat nem tájékoztattam. Úgyhogy mire lefotózhattam volna, addigra már nem volt mit….
Remélem, ti is hasonlóan jártok majd, és nagy sikere lesz nálatok is.
Csináltam már olyat is, hogy a darált dió helyett darált mákot szórtam bele, úgy is nagyon finom!