CSOK király. Király?!

Nem szeretném ezt én minősíteni, elemezni az országos gazdaságra élénkítő vélt vagy valós hatását, a magam szempontjából örülök neki.

Még soha semmit nem “kaptam”, bár ha szigorúan vesszük ezért is meg kellett dolgozni, hiszen három gyermeket vállalni, nevelni, nem egy láblógatós feladat. Aki próbálta, próbálja tudja hány álmatlan éjszaka, hány lefutott kilométer az iskolába, óvodába, zeneiskolába, tánc órákra, edzésre menet.

Szóval vissza a CSOK -hoz. Először nem is gondoltam, hogy még mi is labdába rúghatunk ezen a téren, de most már meggyőződtem róla úgyhogy indul a projekt.

Az elkövetkezendő időben biztos hogy elsősorban erről fognak szólni a bejegyzések. Egyrészt a tervezési folyamatról a választások, döntések nehézségeiről (valahogy sejtem hogy lesznek nehézségek), másrészt magáról a kivitelezésről.

Most persze kicsit előre szaladtam, mert még semmi konkrét nincs a kezemben csak egy szóbeli egyeztetés a bankkal. De remélem hogy legfeljebb csak az időhiány miatt maradoznak el a bejegyzések és nem azért mert falakba ütközünk. Egyenlőre bizakodó vagyok.

Most keressük az alkalmas telket, ahol el tudjuk majd kezdeni az építkezést. Annyit már tudunk, hogy itt maradunk a kis falunkban. Úgyhogy itt keresgetünk.

Azt is tudjuk, hogy mivel falusi környezetről beszélünk, a háznak is olyan külsőt és belsőt szeretnénk, ami illeszkedik a vidéki élethez.

Alapvetően nem parasztház formában gondolkodunk, bár a végső formát a választott telek adottságaihoz kell majd igazítani, és természetesen a helyi építésügyi előírásokhoz.

Bárhogyan is alakul majd az épület tömegformálása, a külső jegyekben szeretném ha a vidéki kúriák, vagy  úgymond a nagypolgári parasztházak stílusjegyei visszaköszönnének. Természetesen butaság lenne azt gondolni, hogy akkora kúriát, vagy villát tudnánk építeni, de nem is az a cél, épp csak a stílusjegyek miatt válogattam össze éppen ezeket. 

Íme akkor nhány kép azokról a házakról amelyek inspiráló hatással vannak rám:1 4l04ekjrqt4c5nllll7gzggqk5yiaxq3ahve0 13-290x290 131_1367343270 (1) 4022_polgari 356981 balcsi7 exclusive1631-001md kuria6 palota1 katalin_kuria kuria3 www.szephazak.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük