Mi van a dobozban?

Érdekes lehet a cím, mert első ránézésre nem kapcsolódik a cikk tartalmához, pedig de!

Volt Buday Péternek egy főzős műsora valamelyik tv csatornán aminek ez volt a címe: “Mi van a dobozban?”.  Nagyon szerettem ezt a műsort, mert olyan volt, mintha tényleg egy normál háztartásban egy valódi háziasszony polcán néztünk volna körül alapanyag ügyben. Ez a “mi van otthon, abból főzünk” típusú műsor volt. Szerettem, mert a valódisága mellett kreatív volt, és olyan ötleteket adott, ahol a recept nem azzal kezdődött, hogy: végy három gramm gyíkfarok őrleményt, és keverj hozzá 2 deka békanyálat. Na szóval ma én is valódiság jegyében néztem körül házam táján és a kertemben és így készítettem el egy őszi asztali dekorációt, ami lehet hogy már az utolsó lesz  az idei őszön, mert hamarosan itt az advent.

No nézzünk körül, mit is találhatunk:

Egy nagy lapos tányér, rárakva néhány színes illatos teamécses

DSCF2055 DSCF2056

Aztán az udvarról csipegettem: borostyán levelek, tűztövis bogyók, és csipkebogyó. De használható bármilyen őszi színes levél is, de az nekem nem volt a kertben.

DSCF2057 DSCF2058

Aztán egyszerűen csak elrendeztem a tányéron a leveleket és a bogyókat a mécsesek körül. Arra kell csak vigyázni, hogy a láng ne érje el az ágakat, vagy leveleket. Ha a természetes anyagok közül válogatunk és azokat használjuk együtt, akkor nem tudunk nagyot tévedni. Hiszen a természet csodája éppen az, hogy a színek jól megférnek egymással. Többször megfigyeltem már, hogy nyár elején amikor a pipacs virágzik akkor egyszerre virágzik vele valami fehér aprócska vadvirág is és ami igazán kiemeli a pipacs pirosságát az a gyönyörű liláskék színben pompázó mezei zsálya. Szóval a természet adta szépséget csak használnunk kell, és még csak azt em kell kitalálnunk, hogy hogyan is párosítsuk őket, mert már eleve úgy gyűjthetjük be őket. 

DSCF2059 DSCF2060 DSCF2061 DSCF2063 DSCF2064 DSCF2066 DSCF2067

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük