“Látni hogy lesz fiúból legény aztán férfi”

De még  mielőtt férfi lenne, a legény(ke) élet színterét rendezzük be számára. Milyen egy ideális fiú szoba? Lehet hogy nem lesz túl hiteles egy olyan anyuka szájából akinek csak lányai vannak, de azért mégis megpróbálom. Mert persze gondolják sokan, hogy lányos szobát milyen könnyű csinálni. Egy kis rózsaszín, egy kis csillogás, és kész is. Persze van ebben is némi igazság, de fiú szobát is könnyű lesz csinálni, ha a gyerek igényeiből ízléséből indulunk ki, és ha figyelembe vesszük, hogy mi a hobbija, mihez ragaszkodik.

A szín választásnál adhat ihletet egy kedvenc ruhadarab, vagy egy  ripityára használt gördeszka, vagy valamelyik kedvenc film posztere…

Nézzük milyen lehetőségek vannak:

Választhatunk vidám színeket a falra, és tovább fokozhatjuk, ha mindenféle színű dekorációt használunk. A sárga szék kifejezetten üde színfoltja a szobának. így nem lesz komor az összhatás.

6

Ha a semleges szürke túl unalmasnak tűnik, akkor dobjuk fel egy kis élénk zölddel, attól élet költözik a szobába. S ha ez a szín még egy két apróságon visszaköszön akkor teljes a harmónia, és mégis férfiasan visszafogott az összhatás.

 

12

A markáns férfias kéket a narancssárgával megbolondítva máris jobb a hangulat.

3

A megunhatatlan military feeling. Ezt akár fokozhatjuk még egy két katonás dologgal.

13

Használhatunk függöny helyett álca hálót, az apróságokat tárolhatjuk fém dobozokban

csehalca Tarolo_doboz__aluminium__91_LITER--810761_BB_00_FB.EPS_1000

Lámpának válasszunk katonai sisakra emlékeztető formát, és a boxzsák is jöhet!

tn2_743u7fam7z-ball_pendant_matt_brown_storBoxzsák-inSPORTline-Mike

 

A szoba kialakításánál engedjük, sőt biztassunk gyermekünket, hogy egy kicsit adja bele magát.

Ha szereti a graffitit, s ha még műveli is, had készítse le saját ágyvégét graffitivel díszítve.

10

Ha szeretne utazni, ha vonzzák a nagy városok hozzuk ezt el neki. Nem mellesleg a teret is tágíthatjuk optikailag.

9

A hobbi látható legyen, ez lelkesítheti si mondjuk a gyakorlásra, vagy ha nincs kedve edzésre menni. Ha sikeres sportolót lát a falán, ha egy dobból készült lámpa áll az ágya  mellett talán inspirálni fogja.

8 7 5 1 images

Na és a rendrakás? Az könnyen megy? Az én tapasztalatom mást mondat velem. Az ismeretségemben lévő kamasz fiúk szobája olyan mint egy női táska: minden van benne egyet kivéve, ami a rend. Így aztán azt mondom segítsünk nekik, (meg magunknak) legyen megfelelő hely a tárolásra. A legjobba ha kosarakban dobozokban ládákban gondolkodunk. akkor nem kell bíbelődni a pakolgatással. Csak be a ládába vagy kosárba és kész!

 14 11

De ha kedveskedni akarunk akkor akár egy ilyen rejtett titkos tárolót is kialakíthatunk ezt most nem a kábeleknek, hanem az apró játékoknak, kincseknek.

13

És végül fontos alkotó eleme a kamasz szobának a “kuckó” ahova vissza lehet vonulni a szülői támadások elől. 🙂

4

Forrás: itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük